Makaron z borówkami i białym serem

sobota 10 czerwca 2017
  • Makaron z borówkami i białym serem (fot. ola)
    Makaron z borówkami i białym serem (fot. ola)
Sezon na owoce jagodowe w pełni, dlatego proponujemy dziś szybki i lekki obiad w sam raz na upalne dni - makaron z borówkami i białym serem.

Potrawa jest wyjątkowo łatwa w przygotowaniu i ekspresowa - jest gotowa w 15 minut! Polecam.

Składniki (dla 4 osób):

paczka makaronu np. muszelki 

1 szklanka borówek (mogą być również jagody)

1 paczka białego sera

1 szklanka jogurtu naturalnego

cukier do smaku

Przygotowanie:

Borówki gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem, aż puszczą sok (ok. 5 minut). Dodajemy cukier, jogurt, całość mieszamy. (Możemy zagęścić sos mąką, ale nie jest to konieczne). Polewamy sosem ugotowany wcześniej makaron, a na zakończenie całość posypujemy drobnymi kawałeczkami sera białego.

Smacznego!

 

 

Kategoria: Przepisy