Mistrzostwa Kulinarne Dziennikarzy i Silesia Dzieci na podium
I Mistrzostwa Kulinarne Dziennikarzy odbyły się w piątek (5 grudnia) w restauracji Appassionata w Radzionkowie. Organizatorem była Fundacja Ars Magna. W mistrzostwach udział wzięło 11 drużyn i 22 zawodników – przedstawicieli mediów m.in. TVS, TVP Katowice, Miastomanii.pl.
Przez kilka godzin zmagali się ze swoimi polędwiczkami, soczewicą i brukselką, z których to składników miały powstać konkursowe dania. Werdykt wydało jury w składzie Anna Cichoń, właścicielka restauracji Appassionata, Thierry Ayel, francuski mistrz kuchni i cukiernictwa, Zbigniew Szeląg, sekretarz Polskiej Akademii Sztuki Kulinarnej i Paweł Grabowski, szef kuchni Appassionata.
Na podium zaś stanęli: I miejsce redakcja Radia Merkury z Poznania, II - redakcja Z Obserwacji Kuriera Lokalnego, III miejsce przypadło reprezentacji naszego portalu, który reprezentowała dzielnie Zdzisława Górska-Nieć. Wyróżnienie otrzymał magazyn AGROS.
Relację z tego wydarzenia możecie obejrzeć na portalu tvp.pl/katowice