Mistrzostwa Kulinarne Dziennikarzy i Silesia Dzieci na podium

poniedziałek 8 grudnia 2014
  • W mistrzostwach wzięło udział 11 drużyn - reprezentantów mediów (fot. mat. prasowe)
    W mistrzostwach wzięło udział 11 drużyn - reprezentantów mediów (fot. mat. prasowe)
  • W mistrzostwach wzięło udział 11 drużyn - reprezentantów mediów (fot. mat. prasowe)
    W mistrzostwach wzięło udział 11 drużyn - reprezentantów mediów (fot. mat. prasowe)
  • Nagrodzone danie redakcji Silesia Dzieci (fot. mat. prasowe)
    Nagrodzone danie redakcji Silesia Dzieci (fot. mat. prasowe)
  • Drużyn Silesii Dzieci w akcji (fot. mat. prasowe)
    Drużyn Silesii Dzieci w akcji (fot. mat. prasowe)
  • Trofeum (fot. mat. prasowe)
    Trofeum (fot. mat. prasowe)
Miało być smacznie, efektownie i z pomysłem. 11 drużyn – przedstawicieli mediów – walczyło o tytuł najlepszego kulinarnego teamu, a wśród nich nasza reprezentacja.

I Mistrzostwa Kulinarne Dziennikarzy odbyły się w piątek (5 grudnia) w restauracji Appassionata w Radzionkowie. Organizatorem była Fundacja Ars Magna. W mistrzostwach udział wzięło 11 drużyn i 22 zawodników – przedstawicieli mediów m.in. TVS, TVP Katowice, Miastomanii.pl.

Przez kilka godzin zmagali się ze swoimi polędwiczkami, soczewicą i brukselką, z których to składników miały powstać konkursowe dania. Werdykt wydało jury w składzie Anna Cichoń, właścicielka restauracji Appassionata, Thierry Ayel, francuski mistrz kuchni i cukiernictwa, Zbigniew Szeląg,  sekretarz Polskiej Akademii Sztuki Kulinarnej i Paweł Grabowski, szef kuchni Appassionata.

Na podium zaś stanęli: I miejsce redakcja Radia Merkury z Poznania, II - redakcja Z Obserwacji Kuriera Lokalnego, III miejsce przypadło reprezentacji naszego portalu, który reprezentowała dzielnie Zdzisława Górska-Nieć. Wyróżnienie otrzymał magazyn AGROS.

Relację z tego wydarzenia możecie obejrzeć na portalu tvp.pl/katowice

Kategoria: Media o nas