Szybkie i smaczne ciasto dyniowe

niedziela 22 lutego 2015
  • Ciasto dyniowe (fot. mat. Cynamonu)
    Ciasto dyniowe (fot. mat. Cynamonu)
Jak przygotować ciasto dyniowe. Jest kilka sprawdzonych przepisów. My przedstawiamy jeden z nich. Smacznego!

Składniki:
2 szklanki miąższu z dyni
2 szklanki mąki pszennej
3 jaja
3/4 szklanki cukru
5 łyżeczek cynamonu
cukier waniliowy
3/4 szklanki oleju
1,5 łyżeczka sody oczyszczonej
garść orzechów włoskich
foremka 2 małe keksówki lub 1 duża

Przygotowanie:
Ubić jaja razem z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać olej, przesianą mąkę razem z sodą. Na końcu dodać dynię i posiekane orzechy, delikatnie wymieszać.
Ciasto wyłożyć na blaszkę posmarowaną tłuszczem i wysypaną mąką. Piec 40-50 minut w temp. 180 stopni Celsjusza.
Gotowe! Smacznego!

*Właścicielka Cynamonu Sztuki Gotowania.

Kategoria: Przepisy kulinarne