Lodove awokado z czekoladą

czwartek 13 lipca 2017
  • Awokado z czekoladą (fot. mat. z książki "LODOVO" Jolanty Kleser)
    Awokado z czekoladą (fot. mat. z książki "LODOVO" Jolanty Kleser)
Wszyscy uwielbiamy mrożone smakołyki, szczególne w upalne dni. Oto kolejny przepis na zdrowe i pyszne lody Jolanty Kleser, finalistki programu MasterChef.

SKŁADNIKI (6 porcji):

1 awokado


1 banan


3–4 łyżeczki kakao


1 szklanka jogurtu naturalnego

OPCJONALNE DODATKI:

syrop klonowy do smaku

Wszystkie składniki wrzuć do blendera i miksuj, aż powstanie gładka masa.
Powstałą masę wlej do foremek na lody, wbij patyczek i wstaw je do zamrażarki na min. 4 godz.  

 

*Autorka przepisu jest finalistką II edycji programu kulinarnego MasterChef, właścicielką Pracowni SMAKU i autorką książki „LODOVO".

Kategoria: Przepisy