Zielone ice-pops na upalne dni

wtorek 10 lipca 2018
  • Zielony sorbet jest idealnym deserem na upalne dni (fot. mat. Pracowni SMAKU)
    Zielony sorbet jest idealnym deserem na upalne dni (fot. mat. Pracowni SMAKU)
Ice-pops to proste w przygotowaniu lody na patyku. Do ich wykonania potrzebujemy jedynie małych pojemników i patyczków – najlepiej sprawdzą się gotowe zestawy, które kupimy już za kilka złotych. Taki zakup będzie jednak idealną inwestycją na całe lato, pełne dojrzałych soczystych owoców.

SKŁADNIKI:

4 kiwi

1 szklanka soku ze słodkich winogron

OPCJONALNE DODATKI:

miód do smaku

PRZYGOTOWANIE

Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy, aż powstanie gładka masa. Powstałą masę wlewamy do foremek na lody, wbijamy patyczek i wstawiamy do zamrażarki na min. 4 godz. Po upływie tego czasu wystarczy wyciągnąć lody z pojemniczków (gdy nie chcą wyjść, wystarczy pojemnik polać ciepłą wodą) i zjeść.

Smacznego!

*Autorka jest finalistką II edycji programu kulinarnego MasterChef, właścicielką Pracowni SMAKU i autorką książki „LODOVO".

Kategoria: Przepisy kulinarne