Torcik szwedzki

piątek 27 grudnia 2013
  • Torcik szwedzki, wykonany przez Adama Chodnickiego na warsztatach kulinarnych dla dzieci "Choinkowe całusy" (fot. materiały Cynamonu)
    Torcik szwedzki, wykonany przez Adama Chodnickiego na warsztatach kulinarnych dla dzieci "Choinkowe całusy" (fot. materiały Cynamonu)
Ten torcik wygląda bardzo okazale, a wykonany jest z bardzo prostych składników. Mogą go przygotować bez trudu nawet pięciolatki.

Składniki

3 kromki chleba tostowego
pasta do chleba (może być kupiona lub wykonana z dostępnych, domowych składników, np. makreli, jajek, cebuli i majonezu)
koperek
majonez

Przygotowanie:

W tostach wydrążyć szklanką koła. Wierzch każdego smarujemy pastą, kładziemy kolejny krążek i znowu smarujemy pastą. Wierzch naszego torcika i boki smarujemy majonezem i posypujemy drobno pokrojonym koperkiem.

*Właścicielka Cynamonu Sztuki Gotowania www.cynamongotowanie.pl

 

 

Kategoria: Przepisy kulinarne