Jak przygotować zdrowe gofry?
- niedziela 23 września 2018
Wszystko pod czujnym okiem Szefowej Kuchni – Kingi Bałazy, która pokaże, co zrobić, aby lato trwało cały rok. Podczas rodzinnych warsztatów będzie można zgłębić tajniki przygotowania idealnych, wakacyjnych gofrów.
3 słodkie pomysły
Na zajęciach zostaną przygotowane gofry oraz wegański koktajl. Wśród oryginalnych pomysłów będą: gofry z batatów z pieczonym rabarbarem i cynamonem, gofry z kokosową bitą śmietaną, wanilią, truskawkami i syropem z czarnego bzu oraz gofry orkiszowe z nutellą z daktyli. Dowiecie się również skąd pochodzą chrupiące wafelki i z czym smakują najlepiej.
2 razy S – samodzielność i savoir-vivre
Warsztaty to również wiedza, o zdrowym odżywianiu, nauka dobrych manier i savoir-vivre’u, zasady higieny i bezpieczeństwa w kuchni. Mali kucharze nabiorą odwagi i pewności siebie, pracując samodzielnie oraz w zespole. Eksperymenty kulinarne pobudzą ich kreatywne oraz wyobraźnię. W efekcie dzieci bez problemu będą potrafiły przygotować samodzielny posiłek.
Zwieńczenie warsztatów
Zwieńczeniem warsztatów będzie wspólna, rodzinna uczta przygotowanych deserów, bo nic tak nie poprawia apetytu, jak miła atmosfera i towarzystwo rodzica. Każdy mały mistrz otrzyma również certyfikat z podpisem Szefowej Kuchni.
Warsztaty „Zdrowe Gofry” odbędą się 23 września w godz. 11-14 w Centrum Kulinarnym w Chorzowie (ul Adamieckiego 8). Udział w warsztatach to koszt 75 zł (rodzic i dziecko). Zapisy przyjmowane są pod numerem tel. 795 412 915. O szczegółach przeczytacie na stronie organizatora.