Jesienne warsztaty kulinarne dla rodzin
- niedziela 7 października 2018
Zajęcia przeznaczone są dla dzieci i ich rodziców. To nie tylko nauka o gotowaniu, ale i wspaniała zabawa.
Jesienne smakołyki
Jesienne warzywa i owoce dodadzą nam energii, jak również wzmocnią naszą odporność w zimne, deszczowe dni. Jakie smakołyki można z nich stworzyć? Tego uczestnicy dowiedzą się podczas warsztatów z Kingą Bałazy. Wśród propozycji znajdą się: faszerowane warzywa - papryka i cukinia w roli głównej, buraki na 10 sposobów, kremy z warzyw, chutney z czerwonej cebuli. Miłośnicy słodyczy dowiedzą się, jak zrobić „czeko-śliwkę”, czyli zdrową konfiturę dla całej rodziny oraz zdobędą przepis na prostą szarlotkę z cynamonem i orzechami.
Przez żołądek do głowy
Wspólne gotowanie to wiele radości i zabawy. Na warsztatach dzieci poszerzą swoje horyzonty kulinarne. Zdobędą wiedzę z zakresu zdrowego odżywiania, dobrych manier i reguł reguł savoir-vivre'u, poznają zasady higieny i bezpieczeństwa w kuchni. Nabiorą pewności siebie, dzięki czemu nie straszne będzie przygotowanie samodzielnego i smacznego posiłku.
Ucztowanie i mistrzowski certyfikat
Na koniec warsztatów, moment na który czeka każdy uczestnik – wspólna degustacja przygotowanych dań oraz wręczenie certyfikatu z podpisem Szefowej Kuchni.
Warsztaty „Aromaty i kolory jesiennej kuchni” odbędą się 7 października w godz. 11-14, w Centrum Kulinarnym w Chorzowie (ul. Adamieckiego 8). Koszt zajęć to 75 zł. (rodzic i dziecko). Rejestracji udziału w zajęciach dokonacie tutaj.