Gotuj z Darią Ładochą i Kingą Paruzel
- sobota 17 listopada 2018
8. urodziny Agora Bytom zapowiadają się naprawdę pysznie. Smakołyki przygotują popularne blogerki kulinarne, będzie manufaktura lizaków, dwie fontanny – z białą i mleczną czekoladą oraz inne pyszne niespodzianki.
Przysmaki, jak z MasterChefa
Urodzinowi goście skosztują nie tylko królewskiego tortu (godz. 16), ale także smakołyków, które przygotują na żywo dwie specjalistki w zakresie zdrowego gotowania. Na scenie pojawi się Daria Ładocha, czyli „Mamałyga”. To miłośniczka zdrowego żywienia, trener kulinarny z zakresu kuchni tajskiej, ekspert z dziedziny żywienia dzieci i zdrowej kuchni dla dorosłych. Na urodzinach przyrządzi spring rollsy, budyń kawowy i deser oreo. Gotować na scenie będzie także Kinga Paruzel - finalistka MasterChefa i autorka bloga kulinarnego „Ale Babka!!!”. Przygotuje lekki mus z awokado, muffinki z bananami i czekoladą oraz czekoladowy crème brulee. Na zakończenie Panie przyrządzą płonące czekoladowe naleśniki z pomarańczami oraz deser z mascarpone z białą czekoladą, orzechami i owocami leśnymi. Goście będą mogli skosztować wszystkich tych pyszności.
Zabawa, niespodzianki, warsztaty
Jeżeli urodziny to nie może zabraknąć zabawy. Będzie można ozdobić babeczki, zrobić pyszne wzorki na waflach lub wziąć udział w warsztatach balonikowych. Przygotowano również wiele innych słodkich atrakcji. Urodziny odbędą się 17 listopada w godz. 11-18 w Agora Bytom (Plac Tadeusza Kościuszki 1). Udział w wydarzeniu jest bezpłatny.
Informację na temat imprezy znajdziecie na Fb.