Sernikowe zajączki

wtorek 27 maja 2014
  • Apetyczne zajączki na podwieczorek (fot. Materiały Cynamonu)
    Apetyczne zajączki na podwieczorek (fot. Materiały Cynamonu)
Każde dziecko lubi smakołyki. Jeśli dodatkowo będą w kształcie zajęcy, a dzieci przyczynią się do ich powstania, to sukces murowany.

Składniki:

1 opakowanie ciasta francuskiego,
6 łyżek mielonego twarogu,
2 łyżki budyniu śmietankowego,
2 łyżki cukru waniliowego,

rodzynki, cukier do smaku.

Przygotowanie:

Z ciasta francuskiego uformować 12 główek zajączków. Twaróg zmieszać z cukrem i cukrem waniliowym, budyniem oraz rodzynkami. Nałożyć na środek zająca. Z pozostałej części ciasta zrobić oczka, nosek, wąsy. Uszka posmarować rozmąconym jajem. Gotowe zające piec około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.  

*Właścicielka Cynamonu Sztuki-Gotowania. 

 
Kategoria: Przepisy kulinarne