Włoska zupa minestrone
Składniki:
cukinia
fenkuł
seler naciowyxx
pomidory pellati
czosnek
groszek mrożony
fasolka świeża zielona i żółta
cebula dymka
marchew
ziemniak
cieciorka
bulion drobiowy
makaron spaghetti 30g/ osobę
parmezan
pesto domowe +bazylia oregano tymianek świeży
mięso mielone z indyka na pulpety 50g/osobę
Sposób przygotowania:
Do mięsa dodajemy jajko, sól, pieprz, opcjonalnie makę ziemniaczaną. Wyrabiamy i formujemy małe pulpeciki, następnie gotujemy na bulionie. Warzywa myjemy, obieramy, kroimy. Porcja warzyw na jedną osobę powinna wynosić 150g. Warzywa smażymy na oleju. Przenosimy do rondla zalewamy bulionem. Przyprawiamy. Dodajemy pomidory, cieciorkę. Gotujemy. Część zupy odlewamy do garnuszka, blenderujemy, następnie z powrotem wlewamy do całości. Makaron spaghetti gotujemy osobno. Do miseczki układamy makaron, wlewamy zupę z pulpetami. Do smaku dodajemy Pesto, posypujemy dymką.
*Właścicielka Cynamonu Sztuki Gotowania