Wafle przekładane
Składniki
1 opakowanie wafli prostokątnych
1.5 szklanki cukru pudru
6 łyżek mleka
3 kopiaste łyżki kakao
1 kostka miękkiego masła
Sposób przygotowania
Cukier puder, mleko i kakao gotujemy mieszając. Zdejmujemy z ognia i odstawiamy do chwili, gdy masa będzie letnia i zrobi się gęstsza. Po tym czasie kroimy na kawałki masło i dodajemy do masy. Ucieramy.
Kładziemy wafel, na niego ok.3 kopiaste łyżki masy, rozsmarowujemy , przykrywamy i dociskamy drugim waflem. Tak samo robimy z kolejnymi. Kładziemy wafle na deseczce, przykrywamy papierem pergaminowym i obciążamy na dobę jakąś książką wielkości wafli lub drugą deseczką. Po tym czasie wafle kroimy na mniejsze wafelki.
*Właścicielka Cynamonu Sztuki Gotowania http://www.cynamongotowanie.pl/