Leniwe pierogi dla początkujących
środa 22 lutego 2017
Mamy dla Was kolejny przepis, który przetestowały dzieci na warsztatach w Cynamon Sztuka Gotowania. Tym razem proponujemy Was proste i smaczne leniwe pierogi.
Składniki:
ser biały 700g
ziemniaki ugotowane 300g
jajko 1szt
mąka ziemniaczana 25g
mąka pszenna 200g
Sposób przygotowania:
Ser zmielić razem z ziemniakami. Dodać jajo, mąkę pszenną i ziemniaczaną, zarobić ciasto. Ciasto należy podzielić na części i formować z nich wałki średnicy 3cm, spłaszczyć i krajać ukośne kluski. Kluski gotujemy w dużej ilości wody. Podawać polane masłem i posypane cukrem i cynamonem.
*Właścicielka Cynamonu Sztuki Gotowania http://www.cynamongotowanie.pl/
Kategoria: Przepisy kulinarne