Lodovy arbuz z truskawkami

czwartek 13 czerwca 2019
  • Arbuz z truskawkami z polewą (fot. mat. z książki "LODOVO" Jolanty Kleser)
    Arbuz z truskawkami z polewą (fot. mat. z książki "LODOVO" Jolanty Kleser)
Wszyscy uwielbiamy mrożone smakołyki, szczególne w upalne dni. Czy wiecie, że można zrobić takie w domu? Oto przepis na zdrowe i pyszne lody Jolanty Kleser, finalistki programu MasterChef, która właśnie rozpoczęła współpracę z portalem SilesiaDzieci.pl.

 

SKŁADNIKI:

1 szklanka pokrojonego w kostkę arbuza

2 szklanki truskawek


1⁄2 szklanki jogurtu naturalnego

OPCJONALNE DODATKI:

kilka łyżek miodu do smaku

 

Wszystkie składniki wrzuć do blendera i miksuj, aż powstanie gładka masa. Powstałą masę wlej do foremek na lody, wbij patyczek i wstaw je do zamrażarki na min. 4 godz.

Lody możemy dodatkowo wzbogacić czekoladową polewą. O tym jak ją zrobić przeczytacie tutaj.

 

*Autorka jest finalistką II edycji programu kulinarnego MasterChef, właścicielką Pracowni SMAKU i autorką książki „LODOVO".

Kategoria: Przepisy kulinarne