Tartaletki z jabłkami

czwartek 28 września 2017
  • Tartaletki świetnie smakują z jabłkiem i cynamonem (fot. Cynamon Sztuka Gotowania)
    Tartaletki świetnie smakują z jabłkiem i cynamonem (fot. Cynamon Sztuka Gotowania)
Jesień to czas, w którym coraz częściej sięgamy po coś słodkiego i rozgrzewającego. Polecamy Wam smaczne tartaletki, które z jabłkami i cynamonem smakują wyśmienicie.

Składniki:

- mąka pszenna 500g

- 3 żółtka 

- kwaśna śmietana 50g

- masło 250g

- cukier puder 120g

- nadzienie: jabłka renety, masło, cukier, cynamon

Wykonanie:

Składniki ciasta połącz i wyrób gładką masę. Na 15 minut włóż do lodówki. Po tym czasie rozwałkuj ciasto na cienki placek i za pomocą kubka wykrawaj kółka. Wylep kółkami posmarowane foremki. Włóż je do nagrzanego piekarnika (200C) do chwili zrumienienia.

Jabłka umyj, obierz, pokrój na plastry i podsmaż na maśle z cukrem. Na podpieczone spody wykładaj jabłka. Na wierzch posyp kruszonką i zapiecz na 15minut.

Smacznego!

 

 *Właścicielka Cynamonu Sztuki Gotowania http://www.cynamongotowanie.pl/

Kategoria: Przepisy kulinarne