Tartaletki z jabłkami
czwartek 28 września 2017
Jesień to czas, w którym coraz częściej sięgamy po coś słodkiego i rozgrzewającego. Polecamy Wam smaczne tartaletki, które z jabłkami i cynamonem smakują wyśmienicie.
Składniki:
- mąka pszenna 500g
- 3 żółtka
- kwaśna śmietana 50g
- masło 250g
- cukier puder 120g
- nadzienie: jabłka renety, masło, cukier, cynamon
Wykonanie:
Składniki ciasta połącz i wyrób gładką masę. Na 15 minut włóż do lodówki. Po tym czasie rozwałkuj ciasto na cienki placek i za pomocą kubka wykrawaj kółka. Wylep kółkami posmarowane foremki. Włóż je do nagrzanego piekarnika (200C) do chwili zrumienienia.
Jabłka umyj, obierz, pokrój na plastry i podsmaż na maśle z cukrem. Na podpieczone spody wykładaj jabłka. Na wierzch posyp kruszonką i zapiecz na 15minut.
Smacznego!
*Właścicielka Cynamonu Sztuki Gotowania http://www.cynamongotowanie.pl/
Kategoria: Przepisy kulinarne