Smoothie bowl na śniadanie
wtorek 14 maja 2019
Smoothie bowl czyli idealne, szybkie, ale pożywne śniadanie przed szkołą, która już niebawem. Owoce, jogurt naturalny, płatki gryczane i pyszne dodatki. Zobaczcie, jak je przygotować.
Składniki
1 kubek mrożonych truskawek
1 kubek jogurtu naturalnego
2 łyżki płatków gryczanych
1 banan
Opcjonalne dodatki
2 łyżeczki miodu do smaku
wiórki kokosowe
Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy na wysokich obrotach do uzyskania jedwabistego smoothie. Talerz dekorujemy truskawką, wiórkami kokosowymi oraz płatkami gryczanymi. Czy takiemu śniadaniu oprze się głodny maluch?
*Autorka jest finalistką II edycji programu kulinarnego MasterChef, właścicielką Pracowni SMAKU i autorką książki „LODOVO".
Tagi:
Kategoria: Przepisy kulinarne