Kalafior pieczony w różyczkach

czwartek 16 stycznia 2020
  • Kalafior w takiej formie to świetna przekąska, ale i dodatek do głównego dania (fot. Kornelia Stec profifoto.pl)
    Kalafior w takiej formie to świetna przekąska, ale i dodatek do głównego dania (fot. Kornelia Stec profifoto.pl)
Tego typu potrawa może być dodatkiem do obiadu lub zdrową przekąska. Jest prosty w wykonaniu, a efekt – zaskakująco pyszny.

Składniki

1 kalafior podzielony na różyczki
oliwa
sól, pieprz
opcjonalne dodatki:
kurkuma
zaatar
wędzona papryka

Przygotowanie

Różyczki kalafiora przekładamy do miski. Polewamy oliwą, doprawiamy. Mieszamy dokładnie i przesypujemy na blaszkę do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach Celsjusza do uzyskania złotego koloru.

Smacznego!

Kategoria: Przepisy kulinarne