Okazja do spróbowania pierogów polskich, hiszpańskich, japońskich, tybetańskich czy hinduskich. Nadziewane owocami, warzywami, mięsem, serem czy ziemniakami, doprawiane na słodko i ostro. Będzie w czym wybierać.
- 2 września 2022 - 4 września 2022
Są znane i lubiane w każdym zakątku świata – także na Śląsku. Na Festiwalu Pierogów będziecie mogli skosztować pierogów polskich, hiszpańskich, japońskich, tybetańskich czy hinduskich.
Okazja do spróbowania pierogów polskich, hiszpańskich, japońskich, tybetańskich czy hinduskich. Nadziewane owocami, warzywami, mięsem, serem czy ziemniakami, doprawiane na słodko i ostro. Będzie w czym wybierać.
Będziecie mogli spróbować znane i lubiane pierogi z różnych zakątków świata. Domowe polskie z sezonowymi farszami, indyjskie samosy, chińskie baobao, tybetańskie momo, włoskie calzone i wiele innych.
Nadziewane owocami, warzywami, mięsem, serem czy też ziemniakami, na słodko lub ostro, gotowane, smażone lub pieczone – podczas Festiwalu Pierogów Świata każdy znajdzie coś dla siebie.
Pierogi to temat przewodni najbliższych warsztatów kulinarnych w Bajce Pana Kleksa. Najmłodsi ulepią pierogi z różnymi farszami oraz podążą szlakiem śląskich legend. Zapowiada się smakowicie.
Lubicie pierogi? To coś dla Was. Nadziewane owocami, mięsem, warzywami, serem, ziemniakami, gotowane, smażone, pieczone, z różnych mąk i zakątków świata – będzie w czym wybierać.
Klasyczne ruskie, z mięsem lub z kapustą i grzybami - są znane i lubiane przez niemal wszystkich. Czasem jednak warto poeksperymentować i spróbować pierogów z oryginalnym farszem, np. z dynią i ziemniakami.