Sezon na dynie oficjalnie rozpoczęty. To warzywo bogate jest w witaminy i minerały, a przy tym ma niewiele kalorii. Doskonale wspiera też nasz układ odpornościowy. Szybka i aromatyczna zupa krem idealnie sprawdzi się na lekki obiad, który zasmakuje zarówno małym, jak i starszym dzieciom.
zupa
Kiszona kapusta jest źródłem witaminy C i E, wapnia oraz fosforu, a także naturalnych przeciwutleniaczy. Działa bakteriobójczo i wzmacnia odporność, dlatego w chłodne jesienne i zimowe dni powinna znaleźć się na naszych stołach. Można ją podawać w formie pożywnej zupy.
To już ostatni dzwonek aby przygotować zakwas na wigilijny, czerwony barszcz. Przepis jest szybki i prosty. Dzięki zakwasowi, barszcz będzie aromatyczny, pachnący i zasmakuje całej rodzinie.
Temperatury za oknem rozpieszczają nas coraz rzadziej. Dlatego proponujemy Wam zimową grochówkę, którą zajadają się uczestnicy warsztatów w Cynamon-Sztuka Gotowania.
Prosta zupa w zaskakującej odsłonie, którą wykonują uczestnicy warsztatów kulinarnych w „Cynamon - sztuka gotowania” to właśnie kartoflanka. Zdradzamy Wam przepis, który możecie wykorzystać do przygotowania rodzinnego obiadu.
Wspólne gotowanie z maluszkiem może być świetną zabawą, a starsze dzieci mogą spróbować swoich sił w kuchni samodzielnie przygotowując obiad. Dzięki naszemu prostemu przepisowi na zupę pomidorową możecie być pewni smacznego efektu kulinarnych zmagań.
Za oknem śnieg, dodatkowo dzieci mają dni wolne. Po całodniowych zabawach i harcach na śniegu warto czymś się rozgrzać. Wtedy idealną propozycją na obiad jest klasyczny krupnik.
Nie trzeba daleko wyjeżdżać, aby poczuć wakacyjny klimat. Wystarczy przygotować zupę minestrone i na tych kilka chwil przenieść się do Włoch.