Gotowanie z Pascalem, bitwa smaków i regionalna kuchnia

wtorek 7 czerwca 2022
  • fot. mat. organizatora
    fot. mat. organizatora
Kiedy: 
  • niedziela 19 czerwca 2022
Gdzie: Zabrze
Nie ma lepszej okazji, aby spróbować regionalnych potraw, jak Festiwal „Śląskie Smaki”. Miłośnicy tradycyjnej kuchni śląskiej zaprezentują swoje dania i produkty, Pascal Brodnicki ugotuje, a Zespół Pieśni i Tańca „Śląsk” wystąpi na scenie.

Kucharze amatorzy, szkoły gastronomiczne, profesjonaliści zawalczą w swoich kategoriach o złoty, srebrny lub brązowy „Fartuch”. Na scenie swoje kulinarne umiejętności zaprezentuje Pascal Brodnicki (godz. 15-16 i godz. 17-17.30). Wyjątkowym elementem Festiwalu będzie emocjonująca Bitwa Smaków (godz. 18-19) z pokazem kulinarnym Remigiusza Rączki. Efekty kulinarnych zmagań, będzie mogła zdegustować zgromadzona publiczność. Impreza to również: „Muzyczne Smaki Świata” Orkiestry Dętej Muzeum Górnictwa Węglowego w Zabrzu (godz. 13.15-14), Frele (godz. 16.15-17) oraz występ Zespółu Pieśni i Tańca „Śląsk” im. Stanisława Hadyny (godz. 19-20). Nie zabraknie regionalnych dań serwowanych przez restauracje Szlaku Kulinarnego „Śląskie Smaki”.

Festiwal „Śląskie Smaki” odbędzie się 19 czerwca w godz. 13-20.30 na promenadzie Areny Zabrze (ul. Roosevelta 81). Wstęp wolny. Informację znajdziecie na stronie wydarzenia na Fb lub Śląskie Smaki.

Kategoria: Wydarzenia