Królewskie dania i kulinarna podróż do Szwecji
- sobota 25 maja 2024
Podczas zajęć w Kids’ Kitchen dzieci poznają różne kuchnie i kultury świata, nawiązują nowe relacje, a także poznają własne gusta i preferencje kulinarne. Dzięki temu stają się bardziej świadome swojego smaku i potrzeb. Zajęcia skierowane są do dwóch grup wiekowych: 4-6 i 7-12 lat.
Szwedzkie pulpeciki i królewska tarta
Na najbliższych warsztatach najmłodsze dzieci (4-6 lat) nauczą się przygotować dania kuchni szwdzkiej. W ramach kulinarnej podróży powstaną słynne szwedzkie pulpeciki, zaś na deser dzieci zajadać będą się samodzielnie upieczonymi zbożowymi ciasteczkami z kawałkami słodkiej czekolady. Starsi uczestnicy zajęć (7-12 lat) przygotują wykwintne, sezonowe potrawy. Na talerzu zagoszczą: szparagi (lub fasolka szparagowa) pod samodzielnie przygotowanym sosem holenderskim i soczyste, smażone, siekane ministeki. Królewskie danie główne, to i królewski deser. Dzieci upieką przepyszną tartę truskawkową.
Warsztaty odbędą się 25 maja w godz. 10-12 (grupa 4-6 lat) oraz w godz. 13-15.30 (grupa 7-12 lat). Cena za zajęcia wynosi 130 zł (grupa młodsza) i 140 zł (grupa starsza). Liczba miejsc jest ograniczona, dlatego warto zapisać się już teraz. Można zrobić to online. Dodatkowe informacje znajdują się na stronie Kids’ Kitchen lub na fanpage’u Akademii na Facebooku. Organizatorzy proszą „o przybywanie na zajęcia nie wcześniej niż 10 minut przed ich planowanym rozpoczęciem”.