Marchewkowe pole i Azja Express w kuchni Kids' Kitchen
- sobota 19 października 2024
Podczas zajęć w Kids’ Kitchen dzieci poznają różne kuchnie i kultury świata, nawiązują nowe relacje, a także poznają własne gusta i preferencje kulinarne. Dzięki temu stają się bardziej świadome swojego smaku i potrzeb. Zajęcia skierowane są do dwóch grup wiekowych: 4-6 i 7-12 lat.
W kuchni królować będzie marchewka
Marchewka to bardzo zdrowe warzywo, które m.in. poprawia stan naszego wzroku. To właśnie ona będzie królować na najbliższych zajęciach w kuchni Kids’ Kitchen. Najmłodsi kucharze (4-6 lat) zamienią się w cukierników i upieką pyszne, pachnące ciasto marchewkowe. A potem, jak prawdziwi szefowie kuchni, przygotują zdrowy, pomarańczowy makaron! Będą obierać marchewkę, kroić ją na małe kawałeczki i mieszać z innymi składnikami.
Azjatycka uczta
Dla nieco starszych uczestników warsztatów (7-12 lat) przygotowano kulinarną podróż do serca Azji. Kucharze zaczną od pysznych, kolorowych warzyw w słodko-kwaśnym sosie. Następnie usmażą chrupiącego kurczaka w sezamie. Na koniec zamienią się w prawdziwych magików, wypiekając magiczne ciasteczka z wróżbą. A jakie niespodzianki kryją się w tych ciasteczkach? Przekonajcie się sami!
Warsztaty odbędą się 19 października: „Marchewkowe pole” w godz. 10-12, „Azja Express” w godz. 13-15.30. Cena za zajęcia wynosi 130 zł – grupa młodsza, 140 zł – grupa starsza. Liczba miejsc jest ograniczona, dlatego warto zapisać się już teraz. Można zrobić to online. Dodatkowe informacje znajdują się na stronie Kids’ Kitchen lub na fanpage’u Akademii na Facebooku.
Organizatorzy proszą „Dzieci podczas warsztatów zostają pod opieką instruktorów. Chcemy, aby w ten sposób młodzi uczestnicy warsztatów nie tylko poznawali tajniki sztuki kulinarnej, ale również żeby uczyli się samodzielności i swobodnie integrowali w grupie rówieśników. Prosimy również o przybywanie na zajęcia nie wcześniej niż 10 minut przed ich planowanym rozpoczęciem”.
Kids' Kitchen znajduje się przy ulicy Żwirki i Wigury 19 w Katowicach.