Dzieciaki nauczą się przygotowywać tradycyjną kuchnię polską

wtorek 5 listopada 2024
  • Dzieci m.in. nauczą się robić tradycyjne, polskie pierogi (fot. mat. archiwum zdjęć FB Kids Kitchen)
    Dzieci m.in. nauczą się robić tradycyjne, polskie pierogi (fot. mat. archiwum zdjęć FB Kids Kitchen)
Kiedy: 
  • poniedziałek 11 listopada 2024
Gdzie: Katowice
Lepienie pierogów, rogale świetomarcińskie, faszerowana gęś – prawda, że brzmi smacznie? Te dania najmłodsi adepci sztuki kulinarnej nauczą się przyrządzać już 11 listopada w Akademii Kids’ Kitchen.

Podczas zajęć w Kids’ Kitchen dzieci poznają różne kuchnie i kultury świata, nawiązują nowe relacje, a także poznają własne gusta i preferencje kulinarne. Dzięki temu stają się bardziej świadome swojego smaku i potrzeb. Warsztaty skierowane są do dwóch grup wiekowych: 4-6 lat oraz 7-12 lat.

11 listopada od kuchni

Najbliższe warsztaty będą nawiązywać do Narodowego Święta Niepodległości. Mali kucharze nauczą się przygotowywać tradycyjne, polskie dania. Najmłodsi ulepią pierogi, a starsi uczestnicy zajęć przygotują faszerowaną gęś. Nie zabraknie deseru - obie grupy stworzą słodkie rogaliki świetomarcińskie.

Warsztaty odbędą się 11 listopada w godz. 10.30-12.30 (dzieci w wieku 4-6 lat) oraz w godz. 13.30-16.30 (dzieci w wieku 7-12 lat). Cena za zajęcia wynosi 130 zł – grupa młodsza, 150 zł – grupa starsza. Liczba miejsc jest ograniczona, dlatego warto zapisać się już teraz. Można zrobić to online. Dodatkowe informacje znajdują się na stronie Kids’ Kitchen lub na fanpage’u Akademii na Facebooku.

Organizatorzy proszą „Dzieci podczas warsztatów zostają pod opieką instruktorów. Chcemy, aby w ten sposób młodzi uczestnicy warsztatów nie tylko poznawali tajniki sztuki kulinarnej, ale również żeby uczyli się samodzielności i swobodnie integrowali w grupie rówieśników. Prosimy również o przybywanie na zajęcia nie wcześniej niż 10 minut przed ich planowanym rozpoczęciem”. 

Kids' Kitchen znajduje się przy ulicy Żwirki i Wigury 19 w Katowicach.

Kategoria: Wydarzenia