Nie marnuj, wykorzystaj! - poznaj zasady zero waste na warsztatach
- sobota 4 stycznia 2025
Podczas zajęć w Kids’ Kitchen dzieci poznają różne kuchnie i kultury świata, nawiązują nowe relacje, a także poznają własne gusta i preferencje kulinarne. Warsztaty skierowane są do dwóch grup wiekowych: 4-6 lat oraz 7-12 lat.
Bądź eko! Nie marnuj jedzenia
Na najbliższych warsztatach kulinarnych dzieci odkryją podstawy filozofii zero waste i nauczą się przygotowywać pyszne dania z tego, co mają pod ręka. Każdy uczestnik może przynieść 2 produkty, które czekają na „lepsze czasy” w lodówce. To może być wszystko, od kawałka sera po resztkę makaronu, jabłko czy brązowy banan. Kids’ Kitchen dołoży swoje „resztki” i tak powstaną kulinarne cuda. Młodsi adepci sztuki kulinarnej (4-6 lat) pod okiem doświadczonych instruktorów przygotują: tortille, kolorowe sałatki w słoikach, a także upieką słodkie drożdżowe bułeczki. Starsi uczestnicy warsztatów (7-12 lat) wyczarują z resztek pitę z dodatkami, sałatkę lub zupę krem w słoiczku, viralowe słodkie rolsy.
Warsztaty odbędą się 4 stycznia w godz. 10-12 (dzieci w wieku 4-6 lat) oraz w godz. 13-15 (dzieci w wieku 7-12 lat). Cena za zajęcia wynosi 130 zł. Liczba miejsc jest ograniczona, dlatego warto zapisać się już teraz. Można zrobić to online. Dodatkowe informacje znajdują się na stronie Kids’ Kitchen lub na fanpage’u Akademii na Facebooku.
Organizatorzy proszą „Dzieci podczas warsztatów zostają pod opieką instruktorów. Chcemy, aby w ten sposób młodzi uczestnicy warsztatów nie tylko poznawali tajniki sztuki kulinarnej, ale również żeby uczyli się samodzielności i swobodnie integrowali w grupie rówieśników. Prosimy również o przybywanie na zajęcia nie wcześniej niż 10 minut przed ich planowanym rozpoczęciem”.
Kids' Kitchen znajduje się przy ulicy Żwirki i Wigury 19 w Katowicach.