Wiosna na talerzu, odkryj kulinarne skarby
- sobota 22 marca 2025
Podczas zajęć w Kids’ Kitchen dzieci poznają różne kuchnie i kultury świata, nawiązują nowe relacje, a także poznają własne gusta i preferencje kulinarne. Warsztaty skierowane są do dwóch grup wiekowych: 4-6 lat oraz 7-12 lat.
Wiosna zbliża się wielkimi krokami
Tematem najbliższych zajęć będzie wiosna, a dokładnie zdrowe, lekkie dania, które rozgrzeją podniebienia małych kucharzy. Najmłodsi uczestnicy warsztatów przygotują placki bananowe bez cukru z kremowym sosem oraz zielone ravioli, z tajemniczym, pełnym smaku sosem. Starsze dzieciaki połączą pełnoziarnisty makaron z zielonym sosem. Na deser będzie wyjątkowa niespodzianka - trufle czekoladowe z fasoli, bez dodatku cukru.
Warsztaty „Wiosna na talerzu” (dla dzieci w wieku 4-6lat) odbędą się 22 marca w godz. 10-12. „Zainspiruj się Anią i Robertem” (dla dzieci w wieku 7-12 lat) odbędą się 22 marca w godz. 13-15.30. Cena za zajęcia wynosi 130 zł. Liczba miejsc jest ograniczona, dlatego warto zapisać się już teraz. Można zrobić to online. Dodatkowe informacje znajdują się na stronie Kids’ Kitchen lub na fanpage’u Akademii na Facebooku.
Organizatorzy proszą „Dzieci podczas warsztatów zostają pod opieką instruktorów. Chcemy, aby w ten sposób młodzi uczestnicy warsztatów nie tylko poznawali tajniki sztuki kulinarnej, ale również żeby uczyli się samodzielności i swobodnie integrowali w grupie rówieśników. Prosimy również o przybywanie na zajęcia nie wcześniej niż 10 minut przed ich planowanym rozpoczęciem”.
Kids' Kitchen znajduje się przy ulicy Żwirki i Wigury 19 w Katowicach.