Uczta z pieczywem własnej roboty

poniedziałek 9 czerwca 2014
  • Własnoręcznie upieczone pieczywo smakuje najlepiej (fot.materiały organizatora)
    Własnoręcznie upieczone pieczywo smakuje najlepiej (fot.materiały organizatora)
Kiedy: 
  • sobota 14 czerwca 2014 - niedziela 15 czerwca 2014
Gdzie: Pszczyna
Na ucztę w średniowiecznym klimacie zaprasza całe rodziny Warownia Pszczyńskich Rycerzy. Zanim jednak goście skosztują smakowitego jadła, będą musieli pomóc kuchmistrzowi w jego przyrządzaniu.

Szef zamkowej kuchni opowie dzieciom, jak wypiekało się niegdyś chleb i zachęci, by pod jego okiem same upiekły podpłomyki w prawdziwym piecu. Na ucztę dorośli i młodzież powyżej 15 roku życia wejdą za dukata, czyli równowartość 10 zł (do wykorzystania w restauracji). Młodsi są zaproszeni za darmo. Impreza potrwa dwa dni: 14 i 15 czerwca, od godz. 11 do 22.

Kategoria: Wydarzenia