Pierwszy Śląski Festiwal Lodów
- piątek 25 sierpnia 2017 - niedziela 27 sierpnia 2017
Wśród popularnych food trucków znajdą się takie, jak: Dim Sum Truck serwujący orientalne pierożki, Wings Spot Food Truck, którego specjalnością są soczyste skrzydełka i polędwiczki, Burger Slow Food z amerykańskimi burgerami, El Cartel u których dostaniemy meksykańskie burrito czy Lampredotto z gotowaną wołowiną po Toskańsku. Będą też klasyki kuchni polskiej: kiełbaski z rusztu od wusztzkarry, pieczone ziemniaki w różnych odsłonach od Pana Bulwy i pierogi z autorskim farszem, które przygotuje nam ekipa z food trucku o nazwie Robimy Pierogi. Będzie też coś na słodko od Fragoli – świeże owoce w czekoladzie, a także od BOOM BOMB Waffle – kolorowe wafle z bąbelkami. Jednak – ku niewątpliwej uciesze najmłodszych uczestników wydarzenia – najważniejsze podczas tych 3 dni trwania imprezy będą lody – jak na bohaterów festiwalu przystało.
Inwazja Food Trucków połączona z pierwszym Śląskim Festiwalem Lodów rozpocznie się w piątek, 25 sierpnia, o godz. 15 i w tym dniu potrwa do godz. 23. W sobotę, 26 sierpnia, będzie można spróbować kuchni świata i pysznych lodów od godz. 12 do 23, a w niedzielę, 27 sierpnia, od 12 do 21.
Wstęp na imprezę jest bezpłatny.