Świąteczne pieczenie pierników
- niedziela 9 grudnia 2018
- niedziela 16 grudnia 2018
Do przygotowania pierników niezbędnych jest kilka składników: mąka, miód, jajka, cukier, mleko i przyprawy... jakie dokładnie? Tego dowiedzą się uczestnicy świątecznych warsztatów w katowickim Centrum Kulinarnym. Placówka zapewnia fartuszki, wszystkie składniki, wałki no i oczywiście różnego rodzaju foremki, bo wiadomo, że pierniczki mogą mieć różne kształty – serc, rombów czy ludzików na kształt jednego z bohaterów filmu Shrek. Co ważne dzieci wraz z rodzicami będą przygotowywać pierniki pod okiem profesjonalnych kucharzy, co jest gwarancją stworzenia naprawdę pysznych wypieków. Po zakończeniu warsztatów każdy ich uczestnik otrzyma certyfikat zakończenia kursu.
Zajęcia odbędą się 6 i 16 grudnia w godz. 11-14 w Centrum Kulinarnym, przy ul. Adamieckiego 8 w Chorzowie. Ich koszt to 75 zł (dziecko + rodzic). Więcej szczegółów znajdziecie na stronie organizatora.