Gotowanie na amerykańsko-włoską nutę

czwartek 16 stycznia 2020
  • Zajęcia będą odbywać się w dwóch grupach wiekowych: 4-6 i 7-11 lat (fot. mat. organizatora)
    Zajęcia będą odbywać się w dwóch grupach wiekowych: 4-6 i 7-11 lat (fot. mat. organizatora)
Kiedy: 
  • sobota 1 lutego 2020
Gdzie: Katowice
Cóż bardziej kuszącego niż chrupiąca, włoska pizza. Może amerykański corn dog? Dwugodzinne warsztaty dla młodych adeptów sztuki kulinarnej przybliżą tajniki przygotowania tych dwóch pysznych dań.

Kids' Kitchen organizuje różnorodne warsztaty kulinarne cykliczne i tematyczne – każde wokół innego tematu przewodniego. Podczas dwugodzinnych zajęć dzieci poznają kuchnie świata, ale i języki - często prowadzący rozmawiają  z dziećmi po angielsku lub hiszpańsku.

Pizza i corn dogi

Co to jest pizza – nie trzeba nikomu tłumaczyć, jednak corn dog nie jest już tak popularnym daniem – to parówka pokryta ciastem kukurydzianym i smażona w gorącym oleju. Takie właśnie dania wykonają uczestnicy warsztatów kulinarnych w Kids’ Kitchen. Zajęcia skierowane są do dwóch grup wiekowych: 4-6 i 7-11 lat.

Warsztaty „Pizza kołem się toczy + corn dog” odbędą się 1 lutego w godz. 10.30-12.30. Koszt zajęć to 60 zł. Zapisów można dokonać tutaj. Więcej informacji znajdziecie również na profilu na FB. W przypadku pytań można dzwonić pod numer tel.: 502 308 740 lub napisać maila na adres: kontakt@kidskitchen.pl.

Kids' Kitchen mieści się w Katowicach przy ul. Żwirki i Wigury 19.

Kategoria: Wydarzenia