Rodzinny obiad w dobrym stylu

środa 15 października 2014
  • W restauracji Appassionata dania przygotowuje szef kuchni Paweł Grabowski - uczeń mistrza Wojciecha Modesta Amaro (fot. mat. Appassionaty)
    W restauracji Appassionata dania przygotowuje szef kuchni Paweł Grabowski - uczeń mistrza Wojciecha Modesta Amaro (fot. mat. Appassionaty)
  • W restauracji Appassionata dania przygotowuje szef kuchni Paweł Grabowski - uczeń mistrza Wojciecha Modesta Amaro (fot. mat. Appassionaty)
    W restauracji Appassionata dania przygotowuje szef kuchni Paweł Grabowski - uczeń mistrza Wojciecha Modesta Amaro (fot. mat. Appassionaty)
  • W restauracji Appassionata dania przygotowuje szef kuchni Paweł Grabowski - uczeń mistrza Wojciecha Modesta Amaro (fot. mat. Appassionaty)
    W restauracji Appassionata dania przygotowuje szef kuchni Paweł Grabowski - uczeń mistrza Wojciecha Modesta Amaro (fot. mat. Appassionaty)
  • W kuchni restauracji Appassionaty rządzi Paweł Grabowski, uczeń mistrza Wojciecha Modesta Amaro. O rodzinny klimat miejsca dba jego właścicielka Anna Cichoń (fot. mat. Appassionaty)
    W kuchni restauracji Appassionaty rządzi Paweł Grabowski, uczeń mistrza Wojciecha Modesta Amaro. O rodzinny klimat miejsca dba jego właścicielka Anna Cichoń (fot. mat. Appassionaty)
Obiad w eleganckiej restauracji to dla rodziny z dzieckiem spore wyzwanie. Na kulinarnej mapie Śląska pojawiło się niedawno takie miejsce, które jest przyjazne rodzicom i daje gwarancję doskonałego jedzenia.

Restauracja Appassionata w Radzionkowie to wykwintny lokal z atrakcjami dla najmłodszych. – Zależało nam na tym, żeby stworzyć eleganckie miejsce, ale o rodzinnym charakterze, dlatego przystosowaliśmy restaurację do potrzeb klientów z dziećmi, a dodatkowo przygotowaliśmy ofertę niedzielnych rodzinnych spotkań – mówi Anna Cichoń, właścicielka restauracji. W progach Appassionaty czeka wtedy na najmłodszych gości animatorka Chichotka i proponuje szereg atrakcji. - Jest malowanie buzi, zabawa balonami, warsztaty plastyczne oraz słodka niespodzianka dla każdego – dodaje Anna Cichoń. Animacje odbywają się w każdą niedzielę od 14 do 17 i są bezpłatne. Dodatkową niespodzianką jest też cena, w jakiej można wtedy zjeść wyszukane danie. W ofercie jest na przykład filet z kurczaka faszerowany serem ricotta i ziołami, podany z purée z ziemniaków, w towarzystwie brokułów i kremowych buraków autorstwa szefa kuchni Pawła Grabowskiego za 25 zł.
- Po raz pierwszy od trzech lat, czyli odkąd mamy małe dziecko, udało nam się z mężem spokojnie zjeść obiad w restauracji. Kelner przyniósł pięknie wyglądające danie, a my mogliśmy się skupić na jego smaku. Córka nie ciągnęła nas za rękawy do wspólnej zabawy, bo była zajęta wyklejaniem swojego dzieła, do czego zachęciła ją animatorka. Po zabawie usiadła z nami i z wielkim apetytem zjadła swoją porcję – opowiada Kasia, zadowolona klientka restauracji.

Restauracja Appassionata mieści się w Radzionkowie przy ul. Krzywoń 1 (zjazd z drogi 911 na Świerklaniec).