Dzieci zrobią dyniowe dania z uczestnikiem MasterChef
- sobota 19 listopada 2016
Zlokalizowany w XVI-wiecznym budynku przy tarnogórskim rynku Sedlaczek jest najstarszą restauracja w mieście. Organizowany tutaj Festiwal Dyni to warsztaty kulinarne, które poprowadzi Grzegorz Bien, uczestnik V edycji programu „MasterChef”. Pod jego okiem dzieci samodzielnie przygotują potrawy z tych popularnych jesiennych warzyw, a z wydrążonych dyń zrobią lampiony. Najmłodsi poznają również wiele dyniowych ciekawostek, zdobędą wiedzę o zdrowym żywieniu oraz o przyprawach i ich pochodzeniu.
Uczestnicy warsztatów otrzymają fartuszki, czapki kucharskie, składniki oraz wszystkie akcesoria niezbędne do gotowania. Zajęcia zakończą się degustacją przygotowanych potraw.
Warsztaty przeznaczone dla dzieci od lat 6 do 12, zaplanowano 19 listopada na godz. 11. Koszt udziału w trwającym od 60 do 90 minut spotkaniu to 30 zł. Zapisy przyjmowane są pod numerem tel. 796 845 280.