Gotowanie z Pascalem, bitwa smaków i regionalna kuchnia
- niedziela 19 czerwca 2022
Kucharze amatorzy, szkoły gastronomiczne, profesjonaliści zawalczą w swoich kategoriach o złoty, srebrny lub brązowy „Fartuch”. Na scenie swoje kulinarne umiejętności zaprezentuje Pascal Brodnicki (godz. 15-16 i godz. 17-17.30). Wyjątkowym elementem Festiwalu będzie emocjonująca Bitwa Smaków (godz. 18-19) z pokazem kulinarnym Remigiusza Rączki. Efekty kulinarnych zmagań, będzie mogła zdegustować zgromadzona publiczność. Impreza to również: „Muzyczne Smaki Świata” Orkiestry Dętej Muzeum Górnictwa Węglowego w Zabrzu (godz. 13.15-14), Frele (godz. 16.15-17) oraz występ Zespółu Pieśni i Tańca „Śląsk” im. Stanisława Hadyny (godz. 19-20). Nie zabraknie regionalnych dań serwowanych przez restauracje Szlaku Kulinarnego „Śląskie Smaki”.
Festiwal „Śląskie Smaki” odbędzie się 19 czerwca w godz. 13-20.30 na promenadzie Areny Zabrze (ul. Roosevelta 81). Wstęp wolny. Informację znajdziecie na stronie wydarzenia na Fb lub Śląskie Smaki.