Przeplatane pyszności i wyprawa do Tajlandii
- sobota 20 maja 2023
Wiosna kojarzy się z relaksem na łonie natury, grillem w ogrodzie i zapachem szaszłyków. Najmłodsi kucharze na zajęciach w Kids' Kitchen przekonają się, ile frajdy można mieć z komponowania i nabijania na patyk różnorodnych składników. Na deser wyczarują jogurtową rozkosz z nasionami chia i musem z mango. Zajęcia dla dzieci w wieku 4-6 lat.
Podróż do Tajlandii
Coraz bliżej wakacje, dlatego starsi adepci sztuk kulinarnych wyruszą do słonecznej Tajlandii. Spokojnie, turbulencji nie będzie - to podróż czysto kulinarna. Będzie trochę pikantnie, trochę słodko i mocno orientalnie. Dzieci przygotują sajgonki i spring rollsy. A ponieważ w brzuchu musi się dobrze ułożyć, to na deser będą owocowe crumble. Zajęcia dla dzieci w wieku 7-12 lat.
Warsztaty odbędą się 20 maja: w godz. 10.30-12.30 (młodsza grupa) oraz w godz. 13.30-15.30 (starsza grupa). Cena za dwugodzinne warsztaty wynosi 80 zł. Ilość miejsc ograniczona. Warto zapisać się już teraz, można to zrobić online. Dodatkowe informacje znajdziecie na stronie Kids’ Kitchen lub na fanpage’u Akademii na Facebooku.
Kids’ Kitchen mieści się przy ulicy Żwirki i Wigury 19 w Katowicach.