Śniadanie dla mamy, tradycyjny obiadek i hiszpański flan
- sobota 20 kwietnia 2024 - niedziela 21 kwietnia 2024
Podczas zajęć w Kids’ Kitchen dzieci poznają różne kuchnie i kultury świata, nawiązują nowe relacje, a także poznają własne gusta i preferencje kulinarne. Dzięki temu stają się bardziej świadome swojego smaku i potrzeb. Zajęcia skierowane są do dwóch grup wiekowych: 4-6 i 7-12 lat.
Śniadanie, obiad a może podróż do Hiszpanii?
Warsztaty „Zrób mamie śniadanie” doczekały się już 3. edycji. To propozycja dla młodszych uczestników zajęć (w wieku 4-6 lat). Dzieci upieką chrupiące bułeczki, zrobią pasty kanapkowe, a na dokładkę przygotują drożdżówki z serem. Starsi uczestnicy warsztatów "Tradycja jest cool" w wieku 7-12 lat przygotują polski obiad. Na talerzu pojawi się potrawka z kurczaka w towarzystwie maślanych kopytek, a do tego strucla serowa. To nie koniec kulinarnych niespodzianek na najbliższy weekend. W niedzielę dzieci wyruszą do Hiszpanii (uczestnicy w wieku 4-6 lat). Przygotują pyszną, kolorową i przede wszystkim zdrową tortillę. Na deser na stole zagości najprawdziwszy flan.
Warsztaty odbędą się 20 kwietnia w godz. 13.30-16 „Zrób mamie śniadanie” i w godz. 17-19.30 „Tradycja jest cool”. Cena za zajęcia wynosi 120 zł (grupa młodsza) i 140 zł (grupa starsza). Zajęcia „Olé! Hiszpanio...” odbędą się 21 kwietnia w godz. 11-13, ich cena to 130 zł. Liczba miejsc jest ograniczona, dlatego warto zapisać się już teraz. Można zrobić to online. Dodatkowe informacje znajdują się na stronie Kids’ Kitchen lub na fanpage’u Akademii na Facebooku. Organizatorzy proszą „o przybywanie na zajęcia nie wcześniej niż 10 minut przed ich planowanym rozpoczęciem”.
Kids' Kitchen znajduje się przy ulicy Żwirki i Wigury 19 w Katowicach.