Śniadanie Mistrzów – warsztaty kulinarne
- niedziela 16 września 2018
Dzieci z wiekiem odkrywają nowe smaki, zmieniają upodobania, co skłania rodziców do poszukiwania nowych propozycji. O tym, że śniadanie nie musi być nudne przekonacie się podczas warsztatów kulinarnych w Chorzowie.
Tosty, pancakes lub fit musli
Warsztaty to nowe pomysły na pyszne dania na dzień dobry. Dzieci oraz rodzice nauczą się, jak szybko i smacznie przygotować potrawy, pod czujnym okiem eksperta Kingi Bałazy. Tym razem w menu śniadaniowym zagoszczą: wytrawne tosty francuskie, słodkie amerykańskie pancakes oraz fit musli z jogurtem.
Kulinarna wiedza i savoir-vivre
W trakcie trwania warsztatów, dzieci zdobędą wiedzę, o zdrowym odżywianiu, nauczą się dobrych manier i savoir-vivre’u, poznają zasady higieny i bezpieczeństwa w kuchni. Mali kucharze nabiorą odwagi i pewności siebie, pracując samodzielnie oraz w zespole. Eksperymenty kulinarne pobudzą ich kreatywne myślenie oraz wyobraźnię. W efekcie dzieci bez problemu będą potrafiły samodzielnie przygotować posiłek.
Na zakończenie rodzinna uczta
Wspólnie przyrządzone smakołyki, będziecie mogli zjeść w miłej atmosferze. Każdy mały Mistrz otrzyma również certyfikat z podpisem Szefowej Kuchni.
Śniadanie Mistrzów odbędzie się 16 września w godz. 11-14 w Centrum Kulinarnym w Chorzowie (ul Adamieckiego 8). Udział w warsztatach to koszt 75 zł (rodzic i dziecko). Zapisy przyjmowane są pod nr tel. 795 412 915. O szczegółach przeczytacie na stronie organizatora.