Zapiekanka z mozzarellą

czwartek 17 lipca 2014
  • Pyszna i szybka w przygotowaniu zapiekanka z mozzarellą (fot. materiały Cynamonu Sztuki Gotowania)
    Pyszna i szybka w przygotowaniu zapiekanka z mozzarellą (fot. materiały Cynamonu Sztuki Gotowania)
To danie przypadnie do gustu nawet największym niejadkom. A i mamy będą szczęśliwe mając w zanadrzu tak smaczną, zdrową i szybką w przygotowaniu potrawę.

Składniki (na 4-5 porcji):

30 dag makaronu (wstążki, kokardki)

2 serki mozzarella po 12,5dag

1 łyżka oliwy, sol

Sos:

50 dag gęstego przecieru pomidorowego

3 łyżki oliwy

2 ząbki czosnku

2 listki bazyli

sol, pieprz.

Sposób przygotowania:

Makaron ugotować. Mozzarellę pokroić w kostkę. Sos: czosnek obrać , posiekać, podsmażyć na oliwie, dodać przecier pomidorowy, bazylię, pieprz, sól, chwilę całość poddusić. Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą, układać warstwami makaron, sos oraz mozzarellę. Zapiekać w piekarniku 30 min. w temp. 220 stopni Celsjusza.

Smacznego!

* Właścicielka Cynamonu Sztuki Gotowania.

 

 

Kategoria: Przepisy kulinarne