Zapiekanka z mozzarellą
czwartek 17 lipca 2014
To danie przypadnie do gustu nawet największym niejadkom. A i mamy będą szczęśliwe mając w zanadrzu tak smaczną, zdrową i szybką w przygotowaniu potrawę.
Składniki (na 4-5 porcji):
30 dag makaronu (wstążki, kokardki)
2 serki mozzarella po 12,5dag
1 łyżka oliwy, sol
Sos:
50 dag gęstego przecieru pomidorowego
3 łyżki oliwy
2 ząbki czosnku
2 listki bazyli
sol, pieprz.
Sposób przygotowania:
Makaron ugotować. Mozzarellę pokroić w kostkę. Sos: czosnek obrać , posiekać, podsmażyć na oliwie, dodać przecier pomidorowy, bazylię, pieprz, sól, chwilę całość poddusić. Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą, układać warstwami makaron, sos oraz mozzarellę. Zapiekać w piekarniku 30 min. w temp. 220 stopni Celsjusza.
Smacznego!
* Właścicielka Cynamonu Sztuki Gotowania.
Kategoria: Przepisy kulinarne