Zielone ice-pops na upalne dni
czwartek 27 czerwca 2019
Ice-pops to proste w przygotowaniu lody na patyku. Do ich wykonania potrzebujemy jedynie małych pojemników i patyczków – najlepiej sprawdzą się gotowe zestawy, które kupimy już za kilka złotych. Taki zakup będzie jednak idealną inwestycją na całe lato, pełne dojrzałych soczystych owoców.
SKŁADNIKI:
4 kiwi
1 szklanka soku ze słodkich winogron
OPCJONALNE DODATKI:
miód do smaku
PRZYGOTOWANIE
Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy, aż powstanie gładka masa. Powstałą masę wlewamy do foremek na lody, wbijamy patyczek i wstawiamy do zamrażarki na min. 4 godz. Po upływie tego czasu wystarczy wyciągnąć lody z pojemniczków (gdy nie chcą wyjść, wystarczy pojemnik polać ciepłą wodą) i zjeść.
Smacznego!
*Autorka jest finalistką II edycji programu kulinarnego MasterChef, właścicielką Pracowni SMAKU i autorką książki „LODOVO".
Tagi:
Kategoria: Przepisy kulinarne