Tajskie stragany, czarny sezam, świeże japońskie sushi, aromatyczna indyjska pakora – to wszystko znajdziecie na Festiwalu Azjatyckim. Zapachnie trawą cytrynową, imbirem i ostrym chili. Będzie smacznie i rozgrzewająco.
Kiedy: - 17 października 2020 - 18 października 2020
Już w ten weekend na Śląsku zapachnie trawą cytrynową, imbirem i ostrym chilli. Czekać będą na Was dymiące tajskie stragany, świeże japońskie sushi czy indyjska aromatyczna pakora. Nie zabraknie naturalnych azjatyckich kosmetyków.
Kiedy: - 12 września 2020 - 13 września 2020
Niebawem Centrum Kulinarne zabierze dzieci w podróż do kraju kwitnącej wiśni. Uczestnicy zajęć przygotują hosomaki z awokado, futomaki z krewetką w tempurze, nigiri sushi z łososiem i czarnym sezam, a także sushi na słodko – z bananem i truskawkami.