Talerz jesienią nie musi być nudny. A jest w czym wybierać: aromatyczne jabłka, gruszki, śliwki oraz cała gama warzyw. Jakie zdrowe i pyszne potrawy można z nich przygotować dowiecie się na warsztatach kulinarnych w Chorzowie.
- 7 października 2018
Znacie tradycje kulinarne święta Trzech Króli w Polsce? Wiecie co przyrządzały nasze babcie na tą okazję? O tym przekonają się mali kucharze podczas warsztatów w Kids' Kitchen. Dobra i pyszna zabawa gwarantowana.
Talerz jesienią nie musi być nudny. A jest w czym wybierać: aromatyczne jabłka, gruszki, śliwki oraz cała gama warzyw. Jakie zdrowe i pyszne potrawy można z nich przygotować dowiecie się na warsztatach kulinarnych w Chorzowie.
Uwielbiacie soczyste, pachnące burgery? O tym, jak zrobić ich zdrową wersję, dowiecie się od specjalisty w tej dziedzinie na warsztatach kulinarnych. Wspólnie z dzieckiem przygotujecie smacznego burgera – marzenie każdego głodomora.
Jak konserwuje się żywność? Co to jest pasteryzacja? Jak przebiega proces fermentacji? Na te i inne pytania najmłodsi miłośnicy gotowania znajdą odpowiedź na wystawie „Alchemia kuchni”.
Najbliższy weekend na Stadionie Śląskim upłynie pod znakiem pysznych burgerów, zaskakującej kuchni międzynarodowej i najlepszych w regionie słodkości. Wszystko za sprawą największego na Śląsku Zlotu Food Trucków.
Pizza jest jedną z ulubionych potraw małych smakoszy. Warto spróbować przygotować ją samemu w domu. Nasze pociechy będą zachwycone.