jesień

Jesień może być szara i smutna, może też być kolorowa, pachnąca i smaczna. Co wtedy lepiej pasuje niż szarlotka z polskich jabłek z cynamonem? Będzie też jesienna pizza - jej smak poznają ci, którzy przyjdą do Kids' Kitchen na warsztaty kulinarne.

Kiedy: 
  • 13 października 2019
Gdzie: Katowice

Rozpoczęła się jesień, na drzewach zaczynają pojawiać się ciepłe kolory. Dlaczego tak się dzieje? - odpowiedź na te pytanie najmłodsi znajdą podczas warsztatów „Barwy jesieni”. Dzieci zgłębią budowę liścia, która tylko z pozoru okazuje się być tak oczywista.

Kiedy: 
  • 28 września 2019
Gdzie: Bytom
Zannim sięgniemy po pigułki, warto pomyśleć o naturalnych środkach wspomagających odporność i leczniczych (fot. pixabay)

Sezon jesienno-zimowy dla większości rodziców kojarzy się z czasem niekończących się przeziębień i grypy. W reklamach firmy prześcigają się w wypromowaniu coraz to nowszych medykamentów, które mają za zadanie coraz lepiej zapobiegać chorobom. Istnieją jednak  metody prostsze i tańsze, które dzięki wzmocnieniu systemu odpornościowego efektywnie chronią nasz organizm przed infekcjami bakteryjnymi i wirusowymi.

Odporność na wagę złota. Co jeść, by być zdrowym

Sezon jesienno-zimowy dla większości rodziców kojarzy się z czasem niekończących się przeziębień i grypy. W reklamach firmy prześcigają się w wypromowaniu coraz to nowszych medykamentów, które mają za zadanie coraz lepiej zapobiegać chorobom. Istnieją jednak metody prostsze i tańsze, które dzięki wzmocnieniu systemu odpornościowego efektywnie chronią nasz organizm przed infekcjami bakteryjnymi i wirusowymi.